Dommer: Helge Sumstad, Rennebu IL

Gule kort: Mats Berg Pedersen og Azamat Zabijev, Orkanger.

Orkanger: Imran Basit (Anders Vuttudal 46) - Benjamin Gjengstø, Åge Andersen, Odd Even Rindalsholt Ross, Per Olav Jensen - Nils-Helge Garli Hegvik (Abdisalam Ali 46), Lars Ebbesen, Marvin Aunan (Mustaf Sharif 81) - Mats Berg Pedersen, Hassan Ali, Azamat Zabijev.

Bildet viser Azamat sette straffe til 4-1.

Mulig det var Steffen Iversens tilstedeværelse på kampen som gjorde at gutta sprudla offensivt i kveld. Ihvertfall var det leken og offensiv fotball som ble vist i store deler av kampen. Spesielt i 1. omgang hang ikke Frøya med og det var ikke all verdens keeper Imran måtte henge fingrene i. Lars slo an tonen med en god sjanse allerede etter tre min. som keeper redda og Frøya var knapt nok over midtstreken de første 10.

1.0 satt etter åtte min. da Marvin slo til med ei fin hedding på godt innlegg av høyreback for dagen Perry. 2-0 ble det i det 22. min. da Hassan ble felt (igjen!) og vi fikk straffe. Det er tydelig at våre motstanderes keepere vet at Hassan er ung og i 2. hjemmekamp på rad forsøkte keeper å psyke han ut, men 17-åringen lar seg altså ikke affisere av slikt og var igjen sikker som den berømte banken. Frøya kom etterhvert litt bedre med, men produserte lite offensivt. Etter 38 var Marvin nær på å sette 3-0 da han på et hardt innlegg stuphedda like utenfor.

Vi gikk rett fra avspark i 2. omgang da Azamat kom til avslutning etter et godt angrep, men keeper redda. Men to min. senere fikk Marvin sin andre skåring for kvelden da han skjøt i mål etter meget godt forarbeid av Azamat som sleit seg fri fra et par forsvarere før han fikk lagt inn. Frøya reduserte etter 59 da Anders var noe uheldig på et frispark fra Tore Furberg.

Men gutta lot seg ikke stresse av det. Bare minuttet etter reduseringa kunne Marvin fått hattrick etter slapt forsvarsspill av gjestene, men avslutninga gikk utafor. Et min. senere hadde vi et godt skudd som Frøyakeeperen tok. I det 71. min. fikk gjestene en av sine få sjanser fra åpent spill, men Anders fikk avverga. Hassan var igjennom og skjøt på keeper minuttet etter og etter 74 ble han felt innafor 16 for n'te gang denne sesongen. Men denne gangen var det Azamat som fikk forsøke seg fra krittmerket og han var like sikker som rekkekomkpisen.

Vi pressa fortsatt på og Mats fikk en fin sjanse, men keeper redda skuddet. Etter 85 sørga fint forarbeid av banens beste Hassan for at Azamat fikk kanskje sin enkleste skåring til nå i karrieren da han putta for åpen kasse omtrent på streken. Frøya fikk ei ny redusering tre min. senere da en kårner gikk rett inn via bortre stolpe og kaptein Furberg ble to-målsskårer. Perry skjøt over på 90, og så blåste kampens humørfylte dommer Helge Sumstad av.

Kort oppsummert så var dette noe av det bedre vi har sett av våre menn på hjemmebane i år og alle kan være bekjente av innsatsen. Frøya var aldri inne i kampen og sjøl om de var litt på hugget rundt sin første redusering så var de ikke i nærheten av poeng. Det må til slutt nevnes at Mustaf Sharif fikk sin A-lagsdebut da han kom inn for Marvin etter 81 min.

Tabellmessig avanserte vi én plass og er nå nr. 7 med 18 poeng, to ned til Tempo og viktigst, fem poeng ned til KIL/Hemne 2 på nedrykk.

F.k. mandag 18. september kl. 19:30 er det ny hjemmekamp, mot den suverene serielederen Hitra der vi har muligheten til å være festbrems. De kan nemlig sikre opprykket hvis Svorkmo ikke vinner mot Malvik fredag.