1-2 (66): Ingrid Stuen, assist: Eli Tretøy

2-2 (90): Silje Lund Olsen, assist: Heidi Slupphaug

Dommer: Harald Inge Johnsen, Leinstrand IL

Ingen kort.

Orkanger: Mari Høiseth - Liss Dragseth (Trine Sommervold 84), Eli Tretøy, Gine Fugelsøy, Synnøve Wingan - Mari LIan, Sigrid Haugset, Heidi Slupphaug - Sara Rønningen (Hanne Fugelsøy 56), Ingrid Stuen, Silje Lund Olsen.

Spillemessig sett var dette ingen god kamp av oss, og Byåsen 2 føler seg nok litt snytt for konfekten etter at Ingrid utligna i siste minutt. Gjestene var nemlig det beste laget i store deler av kampen og produserte flust av sjanser takket være en kombinasjon av godt og pasningssikkert angrepsspill og sløvt forsvarsarbeid av oss. Men vi hadde en meget god keeper i Mari Høiseth som hadde flere poengreddende redninger.

Gjestene kjørte på fra start, men sjanser var ikke produsert før Rebecka Holum fikk tid og rom til å skyte i hjørnet fra utafor 16 etter ti min. Snaut ti min. senere gikk et strømpetreff fra Marianne Buhaug inn ved stolpen. Vi fikk en sjanse etter 21 da Byåsenkeeperen redda et skudd etter innlegg fra Silje, men i de neste 12 minuttene noterte vi seks mer eller mindre store Byåsensjanser der Mari stod for tre fine redninger. Etter 41 brøt kaptein Mari LIan, la ut til Silje på venstre, hun la inn, men Sara avslutta utafor. Et min. etter skjøt Marianne Buhaug i tverra for gjestene, og vi var egentlig heldige som ikke lå under med mer enn to mål til pause.

Trener Bjørn Bakken var ikke i veldig godt lune i pausa, men må ha trykt på noen riktige knapper. Først viste det seg ved sikrere forsvarsspill som gjorde at gjestene ikke kom til så mange store sjanser som før hvilen. Etterhvert satt det offensive spillet bedre også, og i en periode midt i omgangen var vi spillemessig fullt på høyde med de rødkledde, og vi klarte å stresse de litt. Belønninga kom etter 66 da Ingrid ble spilt fint igjennom av Eli og løfta ballen over keeper og i nettet. Hanne Fugelsøy hadde da kommet inn, og hennes inntreden skapte mer trøkk offensivt.

Etterhvert tok Byåsen 2 over igjen med et skudd over og et par solide redninger av Mari i buret som holdt oss inne i kampen, bl. a. en beinparade av høy klasse etter 78. Så en fin redning etter 80 med påfølgende hedding i beina på en av våre forsvarere. De siste ti minuttene bølga det litt fram og tilbake med et par gode skudd av gjestene og to gode innlegg fra Silje der det på det første ikke var noen til å putte og der keeper snappa ballen foran Ingrid på det andre.

Så i det siste ordinære minuttet kom utligninga. Vi fikk til et godt brudd omtrent på midten, Heidi spilte gjennom Silje som skjøt til side for keeper og i nettet. Gjestene skjøt over på tilleggstida, men vi klarte å ro i land til et viktig poeng. Trener Bakken var i langt bedre humør etter kampslutt og ga jentene honnør for at de klarte å kjempe seg til et poeng på en ellers dårlig dag.

Dette betyr at vi ligger på 7. plass med 8 poeng på sju kamper. Vårsesongen avsluttes f.k. lørdag når 9. plasserte Volda, som er to poeng bak oss kommer på besøk til OMA. Avspark 25. juni er kl. 14:00.

PS: Høstsesongen blir på 10 kamper fordi vårkampen mot Herd er utsatt til 9. september.