Vi i OIF fotball er stolte av at vårt G16 lag har kvalifisert seg til 0.Div!! :)

5.Jan tok de imot Freidig hjemme der ble sluttresultat: 1-1

7.Jan reiste de for å møte Namsos og knuste de: 1-6

14.Jan og siste kamp ble spilt hjemme mot Trond og endte: 3-1

Her er et referat fra Trener team om deres reise gjennom kvalifiseringen.

Orkanger G16 – veien mot 0.divisjonen.

"Årets G16 vil bestå av gutter født 07 og 08. Med et fåtall treninger i November og Desember var vi litt usikre på hvor vi sto før kvaliken startet. Vi kom i en tøff gruppe med Trond, Freidig og Namsos. Her trodde vi at muligheten for å gå videre var liten for vårt nykomponerte lag.

Allerede 5.januar var alvoret i gang da Freidig kom til parken. Med 7-8 minusgrader, sur vind og problemer med kampbelysningen ble det en lang kveld i parken. Vi tar ledelsen etter 66.minutter ved scoring av Erik Sødahl Blåsmo. Freidig utligner på straffe like før slutt og kampen ender 1-1.

Lørdag 7.januar tok vi turen til Steinkjer for å møte Namsos i Guldbergaunet Fotballhall. Namsos hadde slått et sterkt Trond-lag i første kamp, så her var vi veldig usikre på hva som møtte oss. Vi leide buss til denne bortekampen, veldig artig til guttene at så mange foreldre ville være med oss på tur. Var faktisk flere bortesupportere enn det var hjemmesupportere i hallen. Guttene responderte fantastisk til sine trofaste supportere og ledet hele 4-1 til pause etter tre scoringer av Erik Sødahl Blåsmo og en straffescoring av Adrian Hukkelås-Dørdal. I andreomgangen scoret Bruno Ngabo og Olve Ervik Garberg et mål hver. En solid seier og tidvis veldig bra spill.

Siste kamp i kvalifiseringen var hjemme mot Trond, 14.januar. 07-guttene hadde fremdeles mareritt om Trond etter forrige sesongs semifinaletap i OBOS-CUP. Her skulle vi ta revansje!

Når kampen startet, var vi overhodet ikke med. Trond styrte alt de første 15.minuttene, heldigvis har vi en veldig god keeper i Ola Johan som holdt oss inne i kampen. Etter 28.minutter får Trond straffe og vi gult kort (utvisning i 5.minutter). Straffen settes i mål og en fortjent ledelse til bygutta. Men med en spiller utvist våkner OIF-gutta, Erik Sødahl Blåsmo tar med seg halve Trond-laget på løpetur før han setter ballen i mål til 1-1. Etter 38.minutter kjører vi igjen et veldig bra angrep som resulterer i ny scoring, signert Adrian Hukkelås-Dørdal og 2-1 ledelse til pause. Etter pause roer kampen seg litt med noen småsjanser til begge lagene. Etter 73.minutter setter Olve Ervik Garberg inn 3-1 og gruppeseieren er sikret. Vi er også sikret NM etter denne kampen, da kvalifiseringen også gjelder Norgesmesterskapet. Nå ser vi frem til å spille på det høyeste nivået trønderfotballen kan tilby oss. Så nå drømmer vi om en storfisk på besøk i Parken når NM skal sparkes i gang."

OIF ønsker G16 lykke til videre i 0.Div! :)