0-2 (80): Katarina Dybvik Sunde

0-3 (90 + 1): Katarina Dybvik Sunde

Dommer: Helle Reiten, Sjetne IL

Orkanger: Mari Høiseth Skjølberg - Liss Dragseth, Gine Fugelsøy, Synnøve Mjør Wingan, Sara Rønningen - Hanne Fugelsøy (Nora Lund 83), Hanne Pedersen (Sunniva Haugbjørg 83), Sigrid Haugset - Ingrid Stuen, Mari Lian, Heidi Slupphaug.

Sjøl om det ble tap mot serielederne fra Ålesund så var våre jenter fullt på høyde med de i 75 min., og vi kunne fint fått ei skåring eller to. Men fotball handler om marginer og Fortuna var dyktige i å nyttiggjøre seg marginene i dag. Og så hadde de en målskårer i Katarina Dybvik Sunde som avgjorde kampen med sitt hat-trick. Hun taff blink allerede i det 3. min., der hun etter Fortunatrykk i boksen skjøt fra 12-13 meter og ballen gikk inn ved stanga.

I det 7. min. var vi nære 1-1, Mari Lian regisserte ei kjempekontring der hun avanserte i midten og la en fin stikker til Ingrid på høyre i 16. Hennes skudd ble imidlertid fint redda av gjestenes gode keeper Marthe Bjørhovde. Men vi har også en god målvakt i Mari Høiseth Skjølberg og etter kvarteret hadde hun ei solid redning etter et godt Fortunaangrep. Tre min. senere fikk de rødkledde frispark i god posisjon, men det ble satt like over.

Etter 28 min. hadde vi en ny god overgang der Mari Lian snurra rundt med backen sin før hun skjøt et skudd mot lengste som Bjørhovde fikk vippa over. Ennå nærmere var samme Mari Lian etter 35 min. da hun på ny avanserte i midten før hun dro til fra 30 meter og ballen dalte i krysstolpen! Omgangens siste sjanse tilfalt gjestene da de i omgangens siste min. kom fri og skjøt like utenfor.

I 2. omgang ble det ikke fullt så kvasse sjanser for oss, men vi var nære da keeper var kjapt nede ved stanga og tok et skudd fra Heidi, og da et gjennomspill som hadde sendt Mari Lian helt fri istedet traff henne i hælen. Etterhvert så ble Fortuna mer og mer styrende i spillet og det var de som skapte det som var av sjanser siste halvdel av 2. omgang. Men Mari Høiseth Skjølberg stod godt og varta opp med flere fine redninger.

Ti min. før slutt falt avgjørelsen da Katarina Dybvik Sunde hedda inn et innlegg og hun fullbyrda hattricket på overtid med ei hedding etter hjørnespark.

Trenerduoen Bjørn Bakken og Paal Magnus Tødaas var godt fornøyd med kvaliteten på spillet til jentene og Bakken ga spillerne klar beskjed etter kampslutt at de kunne være fornøyd med prestasjonen. Dette var uansett en bonuskamp og det er i de tre siste kampene før ferien at målet er å ta nok poeng til å avansere på tabellen. Fortunatrener Magne Elde var også raus med sin ros til våre jenter og la da spesielt vekt på 1. omgang.

Stjernebørsen:

¤¤¤ Sigrid Haugset

¤¤ Mari Lian

¤ Gine Fugelsøy

Ellers denne runden har Herd og Rondheims-Ørn 2 spilt 1-1. Surnadal/Søya/Todalen møter Byåsen 2 til bunnoppgjør i morgen og Molde tar imot Sunndal mandag. KIL/Hemne - Nardo er utsatt til høsten.

Vi er fortsatt på 7. plass med 4 poeng og reiser om ei uke til Nissekollen i Trondheim for å møte tabellnabo Nardo, Avspark lørdag 9. juni er kl. 14:00. Siste hjemmekamp før ferien er lørdag 14. juni kl. 14:00 mot Sunndal og siden den spilles under Orrkangerdagene bør det ligge an til bra med publikum!