Dommer: Egil Helge Rønning, Ørland BK

Gule kort: Odd Even Ross, Orkanger og Andreas Råket, KIL/Hemne 2.

Orkanger: Anders Vuttudal - Per Olav Jensen, Odd Even Ross, Åge Andersen, Nils-Helge Garli Hegvik - Hassan Ali, Lars Ebbesen, Mats Berg Pedersen - Rune Asphaug, Erik Selven, Azamat Zabijev (start 11-er), Marvin Aunan, Nasir Ali, Joachim Elshaug.

Bildet viser Eriks flotte 3-0 skåring.

Etter Tempos seier i går hadde våre gutter virkelig kniven på strupen i skjebnekampen mot KIL/Hemne 2, som sjøl kjempa for sin eksistens i divisjonen. Tap for oss hadde med stor sannsynlighet betydd nedrykk. Og det var helt tydelig at gutta var skikkelig tent, for kampen ble i realiteten avgjort på de første fire minutta. Først skjøt Azamat i mål fra 16 etter god pasning signert Erik i det 2. minuttet, før Erik sjøl runda keeper og satte 2-0 to min. senere etter en fin stikker av Rune.

Men etterhvert kom gjestene inn i kampen og hadde flere OK sjanser. Ballen var på vei mot mål etter duell mellom keeper Anders og en spiss i det 9. min., men en av våre forsvarere fikk rydda opp. De hadde noen farlige innlegg og etter 20 nådde heldigvis Anders ballen før en motspiller utafor 16 og fikk klarert. I denne perioden trilla KIL/Hemne 2 mye ball og vi ble litt løpende imellom, men vi klarte altså å stå imot uten å måtte hente ballen ut av eget nett.

Fra rundt halvtimen fikk vi dreis på det offensive spillet igjen. Etter 37 min. ble Mats spilt gjennom av Hassan, men keeper redda. Hassan fulgte opp, men skjøt i nettveggen fra spiss vinkel. To min. etter så det verre ut for gjestene da Rune serverte Erik som skåra nydelig i lengste fra hjørnet av 5-meteren. Hassan og Azamat hadde så hver sin gode sjanse til å øke før pause, men 3-0 var uansett en flott ledelse å gå i garderoben med.

Vi fortsatte å produsere gode sjanser i 2. omgang og bakerst var Anders sikker og tok de skuddene som gjestene kom med, som oftest fra distanse eller på frispark. Tre min. før slutt hadde de et skudd som snitra stolpen og to min. senere fikk de et trøstemål da Anders Volden netta alene med vår Anders. Men det var litt for lite litt for seint for de grønn- og hvitkledde og da dommer blåste av kunne vi feire en meget viktig seier.

Dette betyr at vi er på 7. plass, to poeng over Tempo og KIL/Hemne 2. Sistnevnte ligger på den øverste nedrykksplassen. Vi har igjen Frøya borte og siden vi har dårligere målforskjell enn de to ovennevnte laga er oppgava enkel, vi må gå for seier. Tar Frøya poeng i morgendagens hengekamp borte mot Lånke er de berga. Taper de møter vi et lag som kan rykke ned med tap, så det kan bli litt av en thriller på Frøya om ei uka. Tempo har hjemmekamp mot Malvik som kjemper om 2. plassen, mens KIL/Hemne 2 spiller hjemme mot Rindal, som berga plassen i dag med 2-1 over allerede nedrykksklare Hommelvik.

Kaptein Per Olav Jensen blir ikke med mot Frøya, han reiser nemlig til Texas i jobbsammemnheng i natt, og derfor var det nok ekstra deilig for han med seier i dag. Kampen på Frøya går neste søndag 8. oktober kl. 14:00.