3-2 (87): Mari Lian

Dommer: Ole Morten Nordløkken, Ranheim

Gult kort: Mari Lian

Orkanger: Mari Høiseth Skjølberg - Liss Dragseth, Eli Tretøy, Jannicke Snildal, Synnøve Wingan - Sigrid Haugset, Gine Fugelsøy, Heidi Slupphaug (Ingrid Stuen 25) - Hanne Fugelsøy (Sara Rønningen 88), Liv Snilsdal (Tina Sundli 63), Mari Lian.

Endelig ble 2-2 spøkelset stedt til hvile og det var kveldens Captain Fantastic Mari Lian som sørga for det. Hun skåra også det første målet da hun kørla ballen i lengste etter fin pasning fra Heidi Slupphaug etter ni min. De første 25 minuttene var da også prega av godt og sjansekapende spill, men så slokna laget litt og gjestene kom inn i kampen. Sunndal førte spillet inn mot pause og tok også initiativet fra start i 2. omgang.

Men vi kom til hektene og var nære 2-0 i det 50. min., da det ble skutt like utenfor etter et hjørnespark. Forsvaret hadde bra kontroll på Sunndal, men glippa etter 63 min. Ei hedding bakover mot keeper ble for løs og Mari Berset Lien kom imellom forsvaret og keeper og netta sikkert. Sju min. senere var vi tilbake i ledelsen da Ingrid Stuen skjøt i mål fra 14 meter i tett duell med to forsvarere etter pasning fra Sigrid Haugset.

Dessverre utligna Sunndal bare seks min. etter det igjen, da innbytter Linnea Aarflot hedda kontant inn et hjørnespark. Etter 81 hadde gjestene en stor sjanse, men keeper Mari Høiseth Skjølberg redda glimrende, og etter 85 skjøt de like over. Det gikk mot den 5. strake 2-2 på hjemmebane, inntil kaptein Mari Lian tok sjansen fra 35 meter. Keeper fikk noen fingertupper på ballen, men klarte ikke å forhindre at den gikk inn like under tverra. Mari fikk også et gult kort på overtid da hun stoppa en Sunndalovergang. Det førte til et lurt frisparktrekk fra gjestene, men skuddet som fulgte gikk heldigvis utenfor før dommer blåste av.

Sesongens 3. seier, men den første på hjemmebane. Og etter fire strake 2-2 smakte det virkelig med tre poeng. Nå kan vi reise til Molde og kamp mot serielderen på lørdag med litt senka skuldre og nyte opplevelsen det er å spille på en av Norges fineste fotballstadioner. Vi er fortsatt nr. 7, men nå med 13 poeng, seks over Tynset på nedrykk.