1-2 (36): Hassan Ali, assist: Mats Berg Pedersen

1-3 (45): Mats Berg Pedersen, assist: Samad Jamder

1-4 (55): Per Olav Jensen, assist: Åge Andersen

1-5 (58): Hassan Ali, assist: Samad Jamder

5-5 (88): Andre Marthinussen Larsen

Dommer: Per Steinar Olsen, Bratsberg IL

Gult kort: Andre Marthinussen Larsen, Tempo og Samad Jamder, Orkanger.

Orkanger: Andreas Vuttudal; Åge Andersen, Odd Even Rindalsholt Ross, Marvin Aunan, Daniel Ekli Lorentzen - Per Olav Jensen, Mats Berg Pedersen, Lars Ebbesen (Samad Jamder 30) - Rune Asphaug, Azamat Zabijev, Hassan Ali.

Som alle ser av kampfakta så så det ut som en sikker seier til det var spilt 80 minutt av serieåpninga på Romolslia kunstgress, før det rakna totalt og Tempo scora fire mål på sju minutt og berga et usannsynlig poeng. Vi gratulerer Hassan med hattrick, sjøl om det sikkert er mager trøst nå.

Hassan laga 0-1 etter to min., før Tempo utligna etter sju på et langt gjennomspill. I det 36. min. ble Hassan spilt igjennom av Mats i midten og satte ballen sikkert i hjørnet. Mats sørga for 1-3 til pause på et skudd fra 20 meter. Snø førte til hvit bane til 2. omgang, men det affiserte ikke oss i starten. Etter 55 scora kaptein Perry på retur etter skudd fra Åge før Hassan fullførte hattricket fire min. senere.

Så kom de ulykksalige sju minuttene fra 82 og det som så ut som tre soleklare poeng ble redusert til ett.

Her er rapporten fra trener Ketil Stellander:

ENDELIG seriestart for Senior.

Dette var dagen vi har trent for i hele vinter, 3 lange måneder med mye terping.

Temaet i dag var; Høyt press, gjenvinning, ballfart, bevegelse foran ballfører og vending av spillet.

Dette er det vi har trent mye på, og blitt gode på.

Vi gjorde som avtalt, vant ballen høyt oppe etter kollektivt press og Hassan scoret sitt første etter 2-3 minutter.

Med balltempo og gode bevegelser så var ikke Tempo i nærheten av å ha ball.

Likevel kludrer vi det til bakover, der en sleip og delvis snødekt bane hjelper til at ballen sklir forbi back og en offensiv keeper så var det en enkel jobb for Tempo og utligne til 1-1.

Men bekymret var vi ikke, da vi holdt langt større tempo på ball og vi ser at strukturen sitter.

Vi bare fortsatte slik vi skal spille og skapte flere sjanser før Hassan satte inn 2-1 etter ett flott gjennomspill av Mats. Like før burde Rune Asphaug hatt straffe også.

Mats måtte inn sentralt på midtbanen da Lars Ebbesen måtte ut (pga. astmaproblemer) noe Mats løser veldig fint og avsluttet første omgang med ei lekker scoring nære krysset fra 22 meter.

1 omgang oppsummeres som meget bra i store deler og full kontroll.

I pausen må vi gjøre noen bytter pga. småskader og spare noen til søndagens juniorkamp.

Vi ble enige om å gå ut å punktere kampen og komprimere leddavstandene mer ved balltap.

Og som sagt så gjort, vi scorer det 4 og det 5 målet og leder komfortabelt 5-1.

Noen Tempo spillere etterlyste kampslutt når klokka viste 80 minutter, da det var rimelig kaldt og bløtt å være Tempo spiller nå.

Det sier vel alt om kampen fram til da.

Så skjer noe jeg aldri har opplevd i min spiller- eller trenerkarriere. De siste 10-12 minuttene blir ett mareritt.

Først scorer de ett for enkelt mål ved å komme seg fri på venstre kant, der løp i boksen ikke blir fulgt og dermed 2-5.

Avstandene mellom ledd sideveis og i lengden ble plutselig store og de fikk rom å løpe og slå i, noe de rutinerte Tempo spillerne utnyttet og plutselig 3-5.

Vi slutter og følge mann etter å ha mistet den i ett nytt angrepsforsøk, vi skaper  sjansene for de og de fikk inn 4 og 5 mål før dommerne blåste av kampen.

De siste 10 minuttene er de vondeste og merkeligste jeg har vært med på innen fotball.

Vi må bare lære av dette og ta med oss 80 gode minutter. 1 poeng er bedre enn ingen, men måten det skjer på er vond å svelge.

Dette viser at uansett hvilket nivå du er på så skal det lite til før motstanderen er på samme nivå som deg eller bedre.

I 10 minutter senker vi tempoet og gjør ikke oppgavene 100% , dermed 5-5 og søvnløs natt.

Neste kamp er hjemme førstkommende fredag mot Malvik og den kommer ikke fort nok kjenner jeg her jeg skriver.

Da skal vi revansjere oss og la Malvik få kjenne på nivået til våre gutter.

Vil avslutte med å si at vi må huske at dette er ett ungt lag med mange juniorer fra start og de var veldig bra i 80 minutter.

Og dermed lover dette  godt for resten av sesongen.

Neste kamp er hjemme mot Malvik neste fredag 28. april kl. 20:00 på OMA.

Øvrige resultat i kveld: Malvik - Hitra 0-3, Frøya - Rindal 8-4, Hommelvik - Lånke 0-7, mens runden avsluttes søndag med KIL/Hemne 2 - Svorkmo.