2-9 (85): Sondre Kvakland

Dommer: Espen Tømmervold, Klæbu IL

Gule kort: Joachim Elshaug, Marvin Aunan, Odd Even Rindalsholt Ross, Hassan Ali og Erik Torblå, Orkanger.

Orkanger: Imran Basit (Anders Vuttudal 46) - Erik Torblå, Odd Even Rindalsholt Ross (Markus Vullum 63), Lars Ebbesen (Mustaf Sharif 27), Åge Andersen - Marvin Aunan, Joachim Elshaug (Ketil Stellander 46), Nils-Helge Garli Hegvik - Abdisalam Ali, Hassan Ali, Benjamin Gjengstø.

Med tunge forfall før kampstart i Mats Berg Pedersen og Erik Selven (ikke fri fra jobb) og Rune Asphaug (ikke fri fra militæret på Ørland) samt at Azamat Zabijev sona for tre gule kort var det en redusert tropp vi hadde til disposisjon når den suverene serielederen Hitra kom for å sikre opprykket. I tillegg var Joachim Elshaug redusert pga. sjukdom og klarte bare en omgang, noe som gjorde at trener Ketil Stellander måtte sette inn seg sjøl til 2. omgang.

Det er noe av forklaringa, men det skal også sies at Hitra er det klart beste laget som har gjesta oss i år og at de etter kampslutt kunne feire opprykk var helt fortjent. De tok oss på kjappe overganger de første 20 med gode innlegg og kontante skudd på volley og strak vrist. Unntaket var 0-4 som var en lobb fra hjørnet av 16. De skåra tre på tre minutter og da gikk vi nærmest i oppløsning ei stund. Vi klarte å hente oss litt inn igjen og Benjamin reduserte etter 34 da han etter forarbeid av Nils-Helge dro av en stopper og satte ballen i mål fra 11 meter.

Hitra skåra på en ny lobb fra omtrent hjørnet av 16 før laga gikk til pause og de brukte også bare to min. av 2. omgang før de netta igjen på en gjennomløping. Så var det stille på skåringsfronten i en halvtime før de fikk straffe og satte den sjøl om Anders var på den. Nils-Helge reduserte med et skudd i lengste før Hitrakaptein Sondre Kvakland satte sitt fjerde for kvelden og fastsatte sluttresultatet til 2-9.

Fem gule kort drassa vi også på oss og to av de sendte Odd Even og toppskårer Hassan ut i fryseboksen til bortekampen mot Hommelvik nå fredag. De er sist og ga oss ei håndsrekning med seier over Tempo denne runden, men med en hengekamp har de fått et aldri så lite håp. Vi har to poeng ned til Tempo og KIL/Hemne 2, som er på nedrykk. Disse to lagene møtes i Hemne i neste runde, og vi tar imot KIL/Hemne 2 i nestsiste runde 1. oktoiber.