0-3 (48): Birgitte Bjørlykhaug

0-4 (86): Lisa Marie Verpeide

Dommer: Jan Håvard Esp, Orkla FK

Orkanger: Mari Høiseth Skjølberg - Liss Dragseth, Gine Fugelsøy, Eli Tretøy, Synnøve Wingan - Hedda Berg Pedersen (Hanne Fugelsøy 76), Heidi Pedersen, Sigrid Haugset - Heidi Slupphaug (Nora Lund 76), Mari Lian, Ingrid Stuen.

Vi visste at vi fikk besøk av et godt lag i dag og det viste seg fra start da Herd gikk offensivt ut og de dominerte hele 1. omgang. Første sjansen kom etter fire min. da keeper Mari kom kjapt ut og avverga da en av deres spisser kom gjennom. Fire min. senere stod det 0-1. Et innlegg fra venstre ble fint blokkert i siste liten av Liss, men ballen gikk ut til Solveig Engås på 17-18 meter og hun prikka den i krysset.

Herd fortsatte med å produsere sjanser, men Mari stod meget godt og avverga det som kom til et min. på overtid. Ballen ble lagt ut motsatt fra venstre hjørne av 16 og Marita Krøvel avslutta utagbart for keeper. Surt for oss å få den få sekunder før pause, men det var høyst fortjent da vi ikke hadde produsert en eneste sjanse av betydning i denne kampen.

Etter hvilen var ambisjonen å få ei tidlig skåring for å legge press på gjestene, men den tidlige skåringen som kom havna i feil bur. Det var et godt Herdangrep med flott kombinasjonsspill der ballen ble lagt på foten til Birgitte Bjørlykhaug som netta fra 13-14 meter. Den var også sur å få, men etter det kom vi bedre inn i kampen og vi starta å produsere sjanser vi også. To min. etter 0-3 hadde vi en god overgang som endte med at Ingrid skjøt like over.

I det 62. min satte Hedda et frispark over og da hun var igjennom og skjøt min. etter redda keeper. Midt i omgangen hedda Ingrid like over på et innlegg fra Heidi. I det 81. min. runda Mari Lian keeper, men avslutninga ble avklart nærmest på streken og på returen ga Herd et hjørnespark som ikke ble noe resultat av. Akkurat da vi kom inn i det 86. min. kom Herd seg inn i 16, Lisa Verpeide fikk ballen og satte den i hjørnet.

Trener Bjørn Bakken bad jentene ikke henge med hodet over tapet og poengterte at det var mye bra å ta med seg, spesielt fra 2. omgang da vi i lengre perioder var fullt på høyde med Herd. Men han la vekt på at vi møtte et meget godt lag og at vi fikk mål mot oss på veldig uheldige tidspunkt, rett før og rett etter pause. Bakken viste også til at hans kollega på Herdbenken hadde sagt til han at han syntes vi hadde fortjent ei skåring.

Stjernebørsen:

¤¤¤ Mari Høiseth Skjølberg

¤¤ Ingrid Stuen

¤ Sigrid Haugset

I dagens andre kamp vant Fortuna toppkampen mot Molde med 3-1 på Aker stadion. De har vunnet alle sine tre kamper, Molde har også 9 poeng, men med en kamp mer spilt. KIL/Hemne tar imot Trondheims-Ørn 2 i morgen og Byåsen 2 spiller mot Nardo mandag. Lokaloppgjøret ellom Surnadal og Sunndal spilles 21. mai. Vi har nå en to ukers pause fram til søndag 27. mai da vi reiser til Trondheim og møter Trondheims-Ørn 2. Avspark den dagen er kl. 14:00. Men 2. laget i 4. divisjon spiller hjemme nå tirsdag 15. mai kl. 20:00. mot Meldal.