2-1 (35): Erik Selven, assist Hassan Ali

3-1 (40): sjølmål, assist: Azamat Zabijev

Gule kort: Nils-Helge Garli Hegvik, Orkanger og Håvard Metliås og Andreas Opphaug, Svorkmo.

Røde kort: Martin Aakerholm, 75. min (direkte) og Bjørn Normann Aasen, 90, min (2 gule), begge Svorkmo.

Orkanger: Anders Vuttudal (Imran Basit 45) - Martin Lund, Åge Andersen, Odd Even Rindalsholt Ross, Per Olav Jensen - Nils-Helge Garli Hegvik, Lars Ebbesen (Benjamin Gjengstø 28), Mats Berg Pedersen - Azamat Zabijev (Nasir Abdisalam Ali 80), Hassan Ali, Erik Selven.

Bildet viser Hassan sette inn sin første straffe for kvelden til 4-3.

Åtte skåringer, hvorav to sjølmål og to straffer og to røde kort, joda, det var et lokaloppgjør av den gode gamle sorten publikum fikk oppleve i Idrettsparken i kveld! Og det starta storveis for vår del da vi tok ledelsen etter 1:40. Hassan tok frispark, stussa videre av Mats og på bakerste var Lars og hedda inn 1-0. Men det gikk bare to min. så var Svorkmo ajour, ei dårlig avklaring havna hos Arne Martin Nordvik som satte ballen i åpent bur.

Gutta lot seg heldigvis ikke dupere av det og vi produserte flere gode sjanser. Azamat satte et frispark over etter 6, skjøt utafor etter 10 og i samme min. traff Erik stolpen. Også et godt frispark etter 17 som Svorkmokeeperen slo til kårner, og i det 28. min tok Perry et frispark som Martin hedda over. Nytt skudd blokkert etter 33 før vi fortjent nok gikk opp i ledelsen to min. senere. Erik med et godt skudd fra 14 meter, hans første nettkjenning etter returen til OIF. I det 40. min dobla vi ledelsen da en Svorkmoforsvarer var uheldig og satte et innlegg fra Azamat i eget nett.

To min. før pause kolliderte Anders med en Svorkmospiller og ble liggende. Etter et par minutters behandling halta han ut og Imran kom inn mellom stengene.

2. omgang fikk en nesten sjokkarta åpning for oss da Svorkmo skåra to på et halvt minutt. Først da et skudd gikk via en av våre forsvarere og i nettet, kampens andre sjølmål. Et halvt min. senere og vi var like langt da et oppspill traff midt på skallen til Tom Even Gundersen og ballen føyk inn bak Imran. Ufattelig surt med tanke på det overtaket vi hadde i spill og sjansrer, men heldigvis gikk det bare åtte min. før vi var foran igjen. Svorkmokeeper Håvard Metliås felte Hassan innafor 16 og fikk gult kort. Han prøvde å psyke ut Hassan før straffa og levde farlig med tanke på nytt kort, men vår mann beholdt roen. Metliås var rett nok på ballen, men ikke nok til å forhindre skåring.

Svorkmo brente en kjempesjanse etter 62 og minuttet etter ropte de forgjeves på straffe. Vi fikk et frispark etter 66 som gikk via en motspiller og ut til hjørnespark. Etter 70 redda Imran et skudd fra gjestene, men fem min. senere skulle det se mørkere ut for de. Hassan kom igjennom og ble lagt i bakken av Martin Aakerholm, som måtte tusle av banen med rødt kort. Denne gangen var ikke keeper i nærheten av ungguttens skudd og det stod 5-3. Hassan kunne hatt hattrick da han kom på løp i det 81. min, men skuddet gikk over. På overtid pådro Svorkmokaptein Bjørn Normann Aasen seg sitt andre gule, og gjestene måtte avslutte med ni mann.

Oppsummert så var dette altså så dramatisk og intenst som et lokaloppgjør skal være. Spillerne skal ha skikkelig ros for godt og sjanseskapende spill og for den store innsatsen de la ned for å sikre tre kanonviktige poeng. Og sjøl om vi er sju poeng bak Svorkmo har vi altså slått de i begge kampene i år, med målforskjell 9-4. Avstanden til KIL/Hemne 2 på nedrykk er nå fem poeng før de møter jumbo Hommelvik søndag. Etter den vil de ha en kamp mer spilt. Men det er kort vei oppover og vi er á poeng med Rindal og bare poenget bak Tempo og Malvik.

Kamper ellers denne runden: Tempo - Lånke 0-2, Rindal - Malvik 1-1 og Frøya - Hitra 1-5. Hitra drar ifra i toppen og har nå ni poeng ned til Svorkmo.

Neste på programmet er bortekamp mot Lånke neste fredag 8. september kl. 20:00.