Dommer: Steinar Hjelle, Sunnylven IL

Orkanger: Sandra Nygård - Liss Dragseth, Eli Tretøy, Gine Fugelsøy, Synnøve Wingan - Heidi Slupphaug, Sigrid Haugset, Mari LIan - Sara Rønningen, Ingrid Stuen, Hanne Fugelsøy. Innbyttere: Linda Stenvik, Hedda Bergan, Karoline Bæk Haugen, Nora Lund.

Referat fra trener Paal Magnus Tødaas:

På en meget hard kunstgressbane skjønte vi fort at dette ikke ble en fintspillende kamp, mot et Volda-lag som har rykte på seg for å være veldig direkte i stilen.

Vi får et frispark fra 35-40 meter etter 2 minutter, som tas av Mari Lian. Slett keeperspill gjør at innlegget går rett i mål, og vi får en drømmestart. Få minutter senere dukker Ingrid Stuen opp på bakre etter en corner, og pirker inn 0-2, men Volda reduserer til 1-2 ikke lenge etter. Derifra å ut blir dette som spådd en svært vanskelig kamp. Volda slår konsekvent langt, og setter gang på gang backrekka vår på prøve. Klareringer går i hytt og gevær, og ender stort sett med innkast. Kampen blir veldig oppstykket, og det blir svært vanskelig for oss å få etablert noe spill.

Etter 29min spilles Ingrid Stuen opp, og med spiller i rygg får hun vendt opp og chippet ballen over Voldakeeper fra 16 meteren. 1-3 til pause, i en sjansefattig omgang, der Orkanger skapte hakket mer enn hjemmelaget.

I 2. omgang skjer det som ikke skal skje for vår del. Volda scorer to kjappe mål, og fortsetter å spille på samme måte. Derifra og ut var det en mer en kamp for det ene poenget for vår del, selv om Volda ikke makter å skape de helt store mulighetene. Vi har to store muligheter i 2. omgang, med Hanne Fugelsøy og Sara Rønningen, men det ville seg rett og slett ikke. I motsatt ende av banen kan vi takke dagens kaptein Gine Fugelsøy for at Volda ikke skaper mer. Hun står frem på en fantastisk måte, og viser at hun har tatt store steg etter overgangen fra Surnadal før sesongen. Orkangers desidert beste på denne dagen.

Kampen sett under ett må vi si oss fornøyd med ett poeng, selv om vi hadde en tilsynelatende komfortabel ledelse til pause. Det ene poenget er uansett svært viktig for oss i kampen om å overleve i årets 2.divisjon.

PS: Karoline Bæk Haugen fikk sine første minutter i 2.divisjon. Hun kom inn mot slutten for Hanne Fugelsøy.

Dette var den første av tre strake bortekamper. Den neste er også på Sunnmøre, mot Herd på AMFI Moa stadion neste lørdag 9. september kl. 12:45.