Babysvømming

 

Sted

Baby- og småbarnsvømming foregår i Orklandbadet, og har påmeldinger gjennom hele året. Utgangspunktet er at det er påmelding for 10 ganger pr. runde. Avvik kan forekomme.

All påmelding og oversikt over aktuelle kurs publiserer vi på Trygg i vann 

0-6 mnd.

Målet med kurset er at babyen skal bli fortrolig med vann i samspill med sine foresatte. I vannet vil dere lære øvelser som støtter opp om og stimulerer babyens naturlige bevegelses utvikling. Dere vil også få lære hvordan babyen kan dykke. Det er to naturlige reflekser som beskytter babyen mot å få vann i lungene. Den ene refleksen stopper åndedrettet når nesen møter vannet og den andre refleksen lukker strupe lokket dersom vannet finner veien ned i luftrøret. Disse refleksene kan etter hvert viljestyres. Barn som driver jevnlig babysvømming vil på en naturlig måte holde pusten når de dykker også etter hvert som refleksene svekkes.

 

6-12 mnd.

Målet med kurset er at babyen skal bli fortrolig med vann i samspill med sine foresatte. I vannet vil dere lære øvelser som støtter opp om og stimulerer barnets naturlige bevegelsesutvikling. Vi øver også på å bli vant til å dykke. Dette skjer på barnets premisser, det vil si at vi tar oss tid til å tilpasse aktiviteten til barnet.

 

1-2 år

Målet med kurset er at babyen skal bli fortrolig med vann i samspill med sine foresatte. I vannet vil dere få prøve øvelser som støtter opp om og stimulerer barnets naturlige bevegelsesutvikling. Vi øver også på å bli vant til å dykke. Dette skjer på barnets premisser, det vil si at vi tar oss tid til å tilpasse aktiviteten til barnet.

 

2-4 år Småbarnsvømming.

Målet med kurset er at barnet skal bli fortrolig med vann i samspill med sine foresatte. I vannet vil dere få prøve øvelser som støtter opp om og stimulerer barnets naturlige bevegelsesutvikling. Vi øver også på å bli vant til å dykke. Dette skjer på barnets premisser, det vil si at vi tar oss tid til å tilpasse aktiviteten til barnet. Småbarnsvømming skal være basert på lekeaktiviteter som gjør at barna lærer seg å utnytte vannets egenskaper (dykke-flyte-gli-fremdrift), og mestre ferdigheter som er viktige ut i fra et selvbergingsperspektiv.

 

Første gang på babysvømming.

Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen i svømmehallen. I vannet anbefaler vi at babyen har på seg en liten tettvevd truse/badebukse som tetter godt rundt hofter og lår. Trusen skal fange opp eventuelle ”ukontrollert utslipp”. La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. God og tett kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen og tull gjerne et håndkle rundt babyen straks dere tar den opp av vannet.

 

Velkommen!☺