24.06.2011 - OIF

Håndballegender på Nedre Rømme

2770.jpg
OIF-håndballen ble presentert på Nedre Rømme torsdag 23. juni med fire legender som har betydd og betyr mye for idretten på Orkanger; rolf Aarland, Kari Knudsen, Øyvind Togstad og Bjørn Næss.

08_handball_b.jpgSelv om håndball har vært en idrettsgren i OIF siden mellomkrigsåra, så var det først på 60-tallet sporten virkelig fikk fotfeste. Og da var det Rold Aarland som kom til å bety alt. - Du er håndballens far i Orkdal, sa konferansier i Kveld på Nedre Rømme.

Se bilder i OIFs fotoalbum

Aarland kvitterte den positive beskrivelsen med å fortelle gode historier og en beretning om egen karriere. Han trente Skogn til å bli landets beste håndballag for kvinner med bl.a. Marit Breivik i troppen.

Kari Knudsen fortalte om starten på håndballkarrieren i OIF før hun ble oppdaget av Byåsen som 17-åring. Her spilte hun i en rekke år og ble både Norgesmester og Europamester flere ganger. Hun har også spilt 10 offisielle og 10 uoffisielle, som hun sa, landskamper!

Øyvind Togstad er dagens leder i OIF håndball. Han fortalte at aktiviteten er kjempebra med 300 aktive i alle aldre. Odd Ustad presenterte han også som en av landets dommerprofiler med over 300 dømte landskamper.

Bjørn Næss var den fjerde gjesten da OIF-håndballen ble presentert. Han er både kjent som en uredd håndballspiller og som en mangeårig fotballkeeper for OIF.

I tillegg til håndball var det mye sang og musikk på Nedre Rømme torsdag kveld. Kveldens musikktalenter var søstrene Ingrid og Maren Volden Smehagen. Eggkleiva Mannskor og Los Horribles deltok også.