07.05.2013 - Orientering

Gledelig med 17 nybegynner på treningsløp

o trening 030

Til sammen 31 løpere stilte på det første treningsløpet på Evjens-kartet 6. mai.

Deriblant var det hele 17 unge nybegynnere, og de aller fleste av dem deltok i sitt aller første o-løp.
Mange av disse er også med på bildet, som ble tatt etter treningen i Ulvåsen sist tirsdag.
Alle nybegynnerne kom seg greit gjennom løypa, selv om noen ble lurt da de skulle til post 7. Like ved lyktestolpen som var deres post, var det også en post på en liten kolle (haug) tilhørende en annen løype. Denne forvekslingen oppdaget ikke alle i sin store iver etter å komme gjennom løypa, så her skylder vi heller på løypeleggeren. Flott innsats av alle.

I de ordinære løypene ble det seier til Mette Moa (1,7 km) og Jan Peder Hegdal (2,3 km).
Jan Peder skulle nok hatt enda bedre tid, for som første løper tok han seg tid til å korrigere plasseringen av to poster, slik at alt stemte da vi andre kom. Takk !!!!!

Som vanlig i sprintløp, hvor det er mange og tette poster ble det også denne gang noen diskvalifiseringer. Enkelte løper forbi en post eller to, stempler på feil post, mens andre igjen tar noen forbudte snarveier. Her må vi ta en gjennomgang av reglementet for sprintløp for å unngå løping over plener, passering av gjerder, samt avklaring om det er tillatt å løpe langs jernbanelinjen.