19.12.2012 - Fotball

Årets siste dommerpresentasjon: Are Nygård Bernhardsen

are sinna

 

Til alle dere som gleder seg til en fotballpause, skolefri, juleribbe, mandel i grøten og rolig dager med fyr i peisen...

Sorry... vi e nok ikke der helt enda.. til helga braker det løs med Umbro5cup i Orklahallen! Vakkert...

For min del ... viss det e kjerringa julekvelden kjæm brått på så vill æ gjerne søk mer kontakt med min enda mer maskuline side, for her i huset e vi ikke helt der enda... Nok om det.. Det e fotballdømming det skal handle om.

Årets siste dommerpresentasjon e undertegnede.

Unge herr Bernhardsen har vokst opp på Hitra og flytta til Lillehammer etter endt utdanning som landmåler.

Bodde i Lillehammer i 6 år og i løpet av den tiden tok æ rekruttdommerkurs i 1999. Gikk gradene jevnt og trutt og debuterte i 3. divisjon senhøsten 2006, har litt over 100 kamper i divisjonen.

Er dommerkontakt i OIF-Fotball og stortrives med det.

Å jobbe med resten av folkene i og rundt OIF er en givende jobb der galskap blir satt i system, enkelt og greit.

Kommer tilbake med en oppsummering av sesongen i sin helhet på nyåret.

Her er mine svar på våre spørsmål:

Navn: Are Nygård Bernhardsen

Alder: 32 

Når tok du rekruttdommerkurs? På Toten i 1999.

Har du dømt for andre klubber, viss ja hvilke? Jeg har tidligere dømt for Lillehammer FK og Nardo FK.

Hvilket nivå dømmer du på/ hvilket nivå har du dømt på? Jeg dømmer 3. divisjon menn og 1.divisjon Futsal menn.

Hva er din artigste opplevelse/ største øyeblikk som fotballdommer? Da skal vi tilbake til 2000 og min andre kamp som dommer. Slik jeg husker det hadde Moelven ett nyoppstartet damelag etter mange år uten lag, de tok imot Brumundal til lokalderby.. Blek kunne jeg konstatere at det møtte opp over 500 tilskuere til kampen.

Hva er det morsomste med å være dommer? Kameratskapet med de andre dommerkollegene, spenningen før kamp. Den følelsen av å komme til en bane med en smånervøs klump i magen, forberede seg godt til kamp, dømme kampen og kunne sette seg ned med assistentene etter kampen å slå fast at ..-Fy flate, i dag fungerte det skikkelig bra utpå der!

Hvordan har sesongen 2012 vært for deg (hvor mange kamper, prøvekamper?, noen artige turer?, nye bekjentskaper etc) Vi hadde en artig tur til BergstadCupen på Røros, der våre nye dommere ble kjent med andre dommere.. Artig at det var OIF-dommere i alle finalene på Røros. ellers har jeg hatt rundt 25 kamper rundt om i Trøndelagsfylkene.

Har du ett godt tips til de som vurderer å prøve seg som dommer? Ta sjansjen, meld deg på kurs. Det er ett samhold og en utviklingsarena som er veldig morsomt å ta del i.

Har du ellers noe du skulle sagt? Gleder meg allerede til neste sesong! A-laget i 5. divisjon. Gratulerer til dem forresten og ikke minst; Gratulerer med KM-mesterskapet. Det blir mange artige kamper i 3. divisjon og vi har ett voksende dommermiljø i OIF..

 

Avslutter med å takke alle i og rundt OIF for i år!

Mange av oss snakkes den 22.12, men til resten:

God jul og godt nytt år!

 

Dommerhilsen:

Are Nygård Bernhardsen