Jenny Berg ble feiret som æresmedlem

Jenny Berg ble feiret som æresmedlem

17.04.2005 11:48

Jenny Berg (86) ble fredag 15. april utnevnt som æresmedlem i Orkanger Idrettsforening. Med 150 til stede, ble det en minnerik kveld for både gjester og den spreke pensjonisten.[bilde l JennyBerg2.jpg]

Jenny har tidligere fått OIFs hedersdiplom for sin innsats både som aktiv utøver, trener og tillitsvalgt. Nå var tiden inne til å gi henne OIFs høyeste æresbevisning. OIF-medlemmer, venner, kjenninger, familie, ordfører og representant fra Idrettskretsen var til stede i Orkdal kulturhus på Orkanger.

[bilde l ElseBritt-Jenny.jpg]

OIF-leder Else-Britt Evjen hadde æren av å dele ut hedersbeviset. Gjenom en fin tale, tegnet hun et bilde av den spreke pensjonisten. Jenny har vært aktiv turner på Orkanger siden hun var bare lita jente. På slutten 30-tallet var hun troppsleder under en turnkonkurranse for første gang. Og da er det svært beundringsverdi at da OIF var arrangør for Barnekretsturnstevnet på Orkanger i 1989, ja, så var det Jenny som var stevnets sportslige leder!

Jenny er det fjerde æresmedlemmet i OIFs 104 år lange historie. Som konferansier Odd Ustad så treffende sa: Man kan ikke si at OIF har vært rundhåndet med å dele ut æresmedlemskap. Til gjengjeld er det et hedersbevis som henger svært høyt.

I tillegg til Jenny har OIF følgende æresmedlemmer:
Åge Jønsberg, Ellen Sofie Olsvik og Olav Gravråk.

[bilde l Olav-taler.jpg]Olav Gravråk var til stede på kulturkvelden, og under festmiddagen på Bårådshaug Herregård holdt han tale for henne.

På festkvelden underholdt følgende: OIFs turnjuniorer, OIFs barnedansere, Seniordansen - der Jenny er med og deltok selvfølgelig under oppvisninga! - og Daniel Andaas spilte trompet.

I tillegg til kulturinnslag, fikk Jenny hilsener og blomster fra Orkdals ordfører Gunnar Hoff Lysholm og styremedlem i Sør-Trøndelag idrettskrets Jorodd Asphjell.

Det synlige beviset på æresmedlemskapet er et diplom. Det er utformet og gitt av Grytting AS.

Under festmiddagen på Bårdshaug Herregård var det elever fra musikklinja ved Orkdal vidaregåande skole som underholdt. Jenny har et spesielt forhold til skolen - eller Follo som hun sier selv. Her var hun gymlærer fra 1952 og fram til midten av 70-tallet.

Spesielt trivelig for OIF var det at Jennys barn kom til festen. Og eldstesønnen Gunnar Andreas takket under middagen på vegne av seg selv og søsknene Britt, Liv, Sol og Lars for den flotte tilstelninga.