Nedre Rømme reddet fra omregulering

Nedre Rømme reddet fra omregulering

13.05.2005 22:47

Nedre Rømme er reddet fra omregulering fra friområde til boligformål. Det vedtok Orkdal kommunestyre torsdag kveld.

Det betyr at Idrettsparkens Venner, Orkanger IF, Orkanger Vel, Orkanger Aktivum og lokalbefolkningen har nådd fram med en svært viktig sak for hele Orkanger-samfunnet, ja for hele Orkdal kommune.

Saken har imidlertid tatt en merkelig vending. Alle politikerne, inkludert de som har foreslått boligbygging her (Orkdalslista, Venstre, Senterpartiet, Kristelig folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet) stadfester i det nye vedtaket det som allerede ligger i Kommuneplanen - nemlig at eiendommen skal være friområde. Likevel har flertallet besluttet å selge en del av området til befolkningen (representert ved Orkanger IF).

Når ble det vanlig at en kommune selger et friområde til private som garanti for at kommunen skal opprettholde et politisk vedtak?

Nå vil vel flertallet forklare vedtaket med behovet for å skaffe penger til oppgradering av byggene på Nedre Rømme. Behovet for investeringsmidler for å gjøre noe på Nedre Rømme er det ingen som betviler. Det å bruke en reguleringssak for å skaffe pengene er stridens kjerne.

Vel, vel. Styret i Orkanger IF har nå fått en delikat sak på bordet: Kjøp av en offentlig park/friområde for 800.000 kroner.